معایب ساندویچ پانل ‌های بی ‌کیفیت و اطلاع از مشکلاتی که این محصولات به همراه دارند، به شما در یک انتخاب مناسب و هوشمندانه، کمک زیادی می‌کند.

امروزه با توجه به گسترش ساخت‌وساز و استفاده از مصالح پیش‌ساخته به لحاظ تأثیر فوق‌العاده‌ای که در کاهش وقت، انرژی و هزینه دارند، انواع مختلفی از ساندویچ پانل‌ها را می توان در بازار یافت. درواقع مزایای این سازه‌های پیش‌ساخته مانند سبکی وزن، مقاومت بسیار عالی و سرعت و سهولت در نصب، توجهات بسیاری از پیمانکاران و مهندسین را به خود جلب نموده است.

همین مسئله موجب گردیده عده‌ای با بهانه پرداخت هزینه‌های کمتر به خرید ساندویچ پانل‌های بی کیفیت روی بیاورند. غافل از آنکه خیلی زود متحمل هزینه‌های بیشتری جهت جبران خسارات ناشی از معایب ساندویچ پانل های بی کیفیت خواهد شد.

در ادامه توضیحات بیشتری در این خصوص ارائه می نمائیم.

 

مقاومت پایین در برابر پوسیدگی و خوردگی

یکی از شاخص‌ترین ویژگی‌های انواع ساندویچ پانل توانایی مهار عواملی است که موجب خوردگی و پوسیدگی آن‌ها می‌شود. به همین دلیل است که استفاده از این نوع پانل ها حتی در مناطق شرجی و دارای رطوبت زیاد نیز، مناسب و کاربردی است. به همین دلیل در ساخت و تولید این محصولات، از مواد آلی برای ایجاد پوشش استفاده می‌ شود.

اما یکی از معایب ساندویچ پانل های بی کیفیت عدم استفاده از این مواد و یا ضخامت نامناسب آن‌ها بر روی سطح پانل و حتی ساختار ناهموار و مملو از خراش است. در این صورت، عوامل خورنده فلز اعم از اشعه ماوراء بنفش، تغییرات دمایی و یا آلاینده‌های شیمیایی موجود در هوا به‌راحتی زمینه تخریب و زنگ‌زدگی سازه را فراهم می‌ کنند.

از طرفی راه نفوذ رطوبت به داخل پانل نیز باز می‌شود که محل مناسبی برای رشد انواع کپک و قارچ بوده و ترشحات آن، از عوامل کاهش عمر سازه و از بین رفتن دوام آن خواهد بود.

 

فاقد استحکام و پایداری لازم

تولید ساندویچ پانل‌های استاندارد و مرغوب معمولاً در ضخامت‌های تعیین‌شده و متناسب با نوع کاربری سازه و همچنین موقعیت جوی محل استفاده صورت می گیرد. بنابراین در صورت کاهش قطر یا ضخامت ساندویچ پانل، تاثیرات منفی زیادی را بر پایداری و استحکام سازه ایجاد خواهد کرد. به‌این‌ترتیب از معایب ساندویچ پانل های بی کیفیت کاهش مقاومت سازه در برابر فشار یا ضربات وارده به آن و یا حتی زلزله و سایر حوادث طبیعی خواهد شد.

 

ضعیف در برابر حریق و آتش‌سوزی

از جمله ویژگی‌های پانل های ساندویچی که منجر به کاربری گسترده آن‌ها شده است، مقاومت بسیار بالا و فوق‌العاده در برابر حریق و آتش‌سوزی می‌باشد. در لایه میانی ساندویچ پانل های با کیفیت و استاندارد از عایق‌های مقاوم در برابر حرارت مانند پلی یورتان و پلی استایرن استفاده می‌شود که در شرایطی که امکان حریق وجود دارد، مقاومت بالایی از خود به نمایش می‌گذارند. اما از معایب ساندویچ پانل های بی کیفیت عدم تولید پانل از فوم‌های نسوز و مرغوب است و به دلیل پایداری ضعیف در برابر دمای بالا و در شرایط خطرآفرین، امکان آتش‌سوزی و تخریب سازه را بالا می ‌برند.

 

عایق ضعیف حرارت، رطوبت و صوت

از دلایل عمده و مهم برای کاربرد بالای ساندویچ پانل‌های درجه یک، مقاومتی است که در برابر انتقال گرما، نفوذ رطوبت و یا صوتی از خود نشان می‌دهد. این مورد نیز همانند مقاومت در برابر حریق، به جنس فوم به کار رفته در هسته میانی پانل مربوط است و البته کیفیت ساخت نیز در آن بی تاثیر نمی باشد.

بنابراین عدم طراحی اصولی و استفاده از فوم های نامرغوب در ورقه های ساندویچ پانل، موجب کاهش احتمال خاصیت عایق بودن پانل و از دست دادن کارایی آنها می شود. به این ترتیب معایب ساندویچ پانل های بی کیفیت شامل انتقال حرارت از طریق ساختار نامناسب عایق و سازه است. همچنین عدم اتصال صحیح میان درزهای سازه نیز شرایط ورود رطوبت و صدا را نیز به وجود می آورد.

 

نتیجه گیری

با توجه به مواردی که در این مطلب به آنها اشاره شد، می توان اینگونه نتیجه گیری کرد که استفاده از ساندویچ پانل های فاقد کیفیت و استاندارد، علاوه بر آنکه زیان های مالی سنگینی را برجای می گذارند، خطراتی را نیز برای جان و سلامتی افراد خواهند داشت.

بنابراین توجه به ارزان بودن قیمت ساندویچ پانل به معنای چشم پوشی بر روی معایب ساندویچ پانل های بی کیفیت است که در نهایت ضررهای جبران ناپذیر و سنگینی را برای شما به همراه خواهد داشت. لذا توصیه می شود به هیچ عنوان ریسک تهیه این نوع سازه های نامرغوب را نپذیرید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *